"Azért van olyan sok vélemény, mert a gondolatok száma végtelen, a papír pedig nem tud tiltakozni." (Kobzi János)

2012. november 16., péntek

Levél Matolcsy-Pelikánhoz

Tudja Matolcsy elvtárs, egyszer majd kérünk magától valamit. Nem most, majd egyszer. Mert még nem kértük fel, de ami késik, nem múlik. Bár maga levágta Rezsőt, és egy miniszterelnökkel pecázott a zavarosban és a tilosban, de spongyát rá. Nem érünk rá az imperializmus csökevényeivel foglalkozni, miközben a nemzetközi helyzet fokozódik.
Magával Matolcsy elvtárs céljaink vannak. Maga tanú lesz. Nagy idők tanúja. Amit a süket füleivel hall, és amit a vaksi szemeivel lát, és amiben annyira hisz. Addig is legyen legény a gáton, fogjon ürgéket, vagy kalózbúvárokat, mert soha annyi ürgebőrbe bújt kalóz nem fenyegette társadalmunkat, mint manapság.
Maga Matolcsy elvtárs jóval többre hivatott holmi közönséges gátőrnél, vagy uszodaigazgatónál. Most felejtsük el azt a malőrt, amikor maga kéjesen kipaterolta Ájemef elvtársat a (Kárpát) medencéből. Ezt a kéjt tudjuk be a hanyatló nyugat ópiumának, amiből magának úgy látszik kissé több jutott.
A maga sorsa Matolcsy elvtárs meg van írva. Maga tanú lesz. Ha úgy tetszik alany. Egy alanyi-tanú, még ha bele is döglik. Ne törődjön az áradó folyóval, ne törődjön azokkal, akiket elsodort a víz, akik most jobb híján az eszmét mantrálják egy korhadt ágon, és most tapasztalják, hogy az élet nem egy habostorta. Mert a maga feladatait magasabb irányelvek vezérlik Matolcsy elvtárs.
Egyszer majd kérünk magától valamit. Egyszer. Addig is pihenjen és élvezze az ablaktalan házát, amit pártunk és kormányunk oly sok erőfeszítéssel épített magának. Tanuljon, hogy fel tudjon nőni ahhoz a feladathoz, ami egy hivatásos tanú feladata. És ne csodálkozzon, ha majd a védőügyvéd a legsúlyosabb büntetés kiszabását kéri magára.

Üdvözlettel: Virág elvtárs

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése