"Azért van olyan sok vélemény, mert a gondolatok száma végtelen, a papír pedig nem tud tiltakozni." (Kobzi János)

2015. április 23., csütörtök

Lázár otrombán nekirontott az EU-nak


Lázár János szerint felvetődhet a tiltott párttámogatás gyanúja is, az Altus-szerződés miatt. Köztudott, hogy a volt miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc tulajdonában van az Altus Zrt, az a cég, amely most Brüsszeltől megbízást kapott a 2014-2020-as fejlesztési ciklus dokumentumainak ellenőrzésére. Lázár szerint ez felveti azt a lehetőséget, hogy az EU eképpen is támogatni akarja a Gyurcsány vezette Demokratikus Koalíciót.

Azon kívül, hogy a kancelláriaminiszter durván meggyanúsítja az Uniót, egy még be sem indult esemény miatt, még meghazudtolja Dobrev Klárát is, a volt miniszterelnök feleségét, aki a napokban határozottan kijelentette, hogy kínosan ügyelni fognak arra, hogy magyar pályázati dokumentumok ne legyenek az Altus-vizsgálat anyagai között, hiszen tisztában vannak az összeférhetetlenséggel.

Ezek után joggal merülhet fel a kérdés, hogy Lázár miért nem ment ugyanilyen vehemenciával neki a saját kormányának, hiszen köztudott, hogy a Fidesz-KDNP szövetség legnagyobb támogatói közt fellelhetők olyan Fidesz-közeli vállalkozások, akik sorra nyerik az EU-s tendereket. Többek között ide tartozik a kormányfő falubelijének, a milliárdos Mészáros Lőrincnek a vállalkozásai, vagy a kormányfő vejének, Tiborcz Istvánnak a cége. De ugyanilyen gyanús lehet például a CÖF-CÖKA „civilszervezet” támogatói névsora is, akiket a köznyelv csak Orbán Viktor magántüntetőinek nevez.

Amennyiben Lázár az Altus vonatkozásában ilyen kételyeket fogalmaz meg, akkor jogos az a kérdés, hogy miért nem követelt ugyanilyen „megfontolást” az említett cégek esetében is. Ja, hogy ő az uniós pénzek elosztásáért felelős kormánymegbízott is? Micsoda véletlen!

Erős a gyanú, hogy Lázár azért aggódik ennyire az Altus miatt, mert a más országok vizsgálati anyagai között könnyen felmerülhetnek esetleges magyar összefonódásokra utaló nevek, adatok, és ismervén például Tiborcz Istvánnak - a napokban az Átlátszó által megszellőztetett - külhoni céges érdekeltségeit, ez több mint kínos lenne.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése